Sunfield Academy

Marleen Verheul Fotografie-Sunfield Academy

Zal ik wel… of niet?

Dat is wat ik dacht toen ik de webinar van Sunfield Academy had gezien.

Eliene vertelde zo enthousiast over het programma, en wat je er allemaal in zou gaan leren dat ik snel om was. IK GA HET DOEN!

Dit was ongeveer een half jaar geleden..
Op dit moment ben ik net klaar met de laatste lesdagen, het portfolio bootcamp.
Maar daar straks meer over. Eerst gaan we het over de “gewone” lessen hebben.

Ik geef toe, best een beetje zenuwachtig stap ik in de auto naar Apeldoorn voor dag 1.

Hoe zou Eliene in het echt zijn? Hoeveel mede cursisten heb ik, en wat voor soort mensen zijn dat? Wat zullen we gaan doen, en zal het toch echt wel wat voor mij zijn? Zijn mijn foto’s wel goed genoeg? En ik kan zo nog wel even doorgaan..
Maar al heel snel was me duidelijke dat Eliene net zo leuk in “het echt” is als over de webcam. Ik 5 medecursisten heb die stuk voor stuk super toffe meiden zijn. En we echt heel veel gaan leren in de aankomende maanden.

In de eerste 8 lessen hebben we onder andere onderstaande onderwerpen behandeld:

  • Wat willen we precies in de fotografie, en hoe kunnen we dit gaan bereiken. Door opdrachten te maken en doelen te stellen gingen we allemaal al met grote sprongen vooruit!
  • Het vinden van je eigen stijl en waarom je doet wat je doet was ook een heel interessant stuk. Waar ik, nu het programma klaar, is zeker ook nog verder op door wil gaan.
  • Marketing en branding kwam ook uitgebreid aan bod, wat natuurlijk erg belangrijk is om jezelf zichtbaar te maken in de maatschappij en bij de juiste mensen.
  • Misschien niet het leukste, maar zeker aan te raden om goed onder de knie te hebben is de boekhouding, ook dat is dus uitvoerig besproken met heel handige weetjes speciaal voor fotografen.
  • We hebben het over bloggen en vloggen gehad. Het bloggen ligt me wel, vind het heel leuk om mensen mee te nemen in mijn avonturen, dus dat probeer ik ook zeker regelmatig te doen. Vloggen vind ik nog wat spannender maar wie weet wat daar nog uit gaat komen 😉
  • Ook hebben we het over verschillende manieren van fotografie gehad en verschillende settings mogen fotograferen. Dat was voor mij ook echt een Eye Opener want zo kwam ik erachter dat bijvoorbeeld loveshoots heel erg leuk zijn om te doen!
  • We hebben ook een aantal keer op elkaar geoefend, wat op het begin best wennen is om aan de andere kant van de camera te staan. Maar ook dat went, en met zulke top fotografen krijg je ook nog eens super gave foto’s van jezelf!
  • Een aantal gastsprekers/docenten zijn ook nog langs gekomen, die ook weer stuk voor stuk zeer interessante lezingen en workshops hebben gegeven.

Al met al, heel erg veel geleerd in de eerste 8 lessen die deels theoretisch en deels in de praktijk plaats vonden.

De tijd vloog echt voorbij en afgelopen maandag en dinsdag hebben we het PORTFOLIO BOOTCAMP gehad. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ja veel fotograferen maar wat, en hoe, en waar?

Nou Eliene heeft zichzelf overtroffen hoor! Wat een fantastische afsluiter was dit!

Bij het aan komen rijden zag ik al supergave tenten staan wat bleek dat ons basis camp zou zijn. Heel gezellig met allemaal vuurkorven, schapenvachten en genoeg te eten en drinken.
Ze heeft ons behoorlijk laten werken, maar dat was niet erg want daardoor hadden we het geen van allen koud. (nou ja, de modellen hadden het soms wel zwaar).

We hebben o.a. een huwelijk voorbij zien komen, verliefde stellen, een stoere landrover, en wat ik echt heel erg leuk vond dat er ook nog een hond geregeld was.
Het was echt een enorm avontuur wat ik zeker niet had willen missen!
Jullie zouden mijn gezicht moeten zien nu ik dit typ, één grote glimlach!

Ik kan nu met grote sprongen vooruit, voel me zelfverzekerder, weet wat ik wil en ook wat ik niet wil, wat ook heel belangrijk is om het vooral leuk voor jezelf te houden.

Waar ik mij nu vooral op wil gaan richten zijn de loveshoots en natuurlijke portretten. En natuurlijk ga ik verder met mijn grote passie en waar dit hele avontuur mee begonnen is, hondenfotografie.

Heb jij vragen over een bepaald soort shoot of wat alle mogelijkheden zijn? Stuur me dan een berichtje!

De bootcamp is mede mogelijk gemaakt door:
Organisatie: Eliene (Sunfield Academy)
Locatie: Campsolutions
Catering: Natuurlijk Eigenwijs
Styling: Zij ontwerpt
Styling: Beau Events
Styling: Lief vir jou
Haar en Make-up: Fernanda Kipp
Haar en Make-up: Pelgrim Hairstyling
Bloemen: De eeuwige lente
Trouwjurk: Bruidsboetiek de blauwe hoeve
Cakes: Floak
En de modellen:
Babs, Ilse de Zwart/Jos en Mariët,(bruidspaar)/Charlotte (getting ready bruidsmodel)/
Jill en Nicky/Lillian en Michael/Marloes en Niels (bruidspaar)/Joyce, Ben en Saartje.
En natuurlijk Remie Verwaijen (eigenaar Land Rover/allrounder)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.