Blog

Marleen Verheul Fotografie, hondenfotografie, Mechelse herder

Op deze pagina zal ik eens in de maand een nieuw blog schrijven.
Hier lees je leuke weetjes en geniet je mee met gebeurtenissen die ik als fotograaf mee maak.


08-03-2019

Een spookstad in België,
een stoer hondje,
en veel graffiti.

Wat ga je doen als de winnares van de kerst winactie aangeeft dat haar hond heel goed luistert?
Juist, eens een keer wat anders dan de natuur opzoeken.
We besluiten naar Doel (een spookstad) in België te gaan!
Hier wonen nog een paar inwoners, maar de meeste huizen staan leeg.

Doel stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het leek me onwijs gaaf om daar eens een fotoshoot met een hond te doen. Ik kende het alleen van foto’s op internet, dus ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten.
Daarom was ik ook best een beetje zenuwachtig toen ik de auto in stapte.
Straks valt het tegen, ligt er overal glas en rotzooi zodat Dommel (de hond van Daphne) de auto niet uit kan, of heb ik totaal geen inspiratie.

Maar niets is minder waar! Natuurlijk ligt er hier en daar wat troep, en ja ook glas. Maar de bezem die we mee hadden, hebben we niet nodig gehad.

We lopen eerst een rondje om te kijken hoe het er allemaal uit ziet en waar we foto’s kunnen gaan maken. Al snel pak ik mijn camera uit de tas omdat ik al veel leuke plekken zie.
Daphne en Raymond hebben zelf ook nog het nodige aan accessoires meegenomen.
O.a. een jukebox! Die doet het natuurlijk erg leuk in het decor van Doel met veel graffiti.

We hebben een superleuke ochtend gehad, en ik ga zeker meer bijzondere locaties zoeken om foto’s te gaan maken.

Wil jij ook graag mooie foto’s van je hond(en)? Op een bijzondere locatie, in het bos of misschien wel aan het strand?

Neem dan contact met me op!


04-02-2019

Zal ik wel… of niet?

Dat is wat ik dacht toen ik de webinar van Sunfield Academy had gezien.

Eliene vertelde zo enthousiast over het programma, en wat je er allemaal in zou gaan leren dat ik snel om was. IK GA HET DOEN!

Dit was ongeveer een half jaar geleden..
Op dit moment ben ik net klaar met de laatste lesdagen, het portfolio bootcamp.
Maar daar straks meer over. Eerst gaan we het over de “gewone” lessen hebben.

Ik geef toe, best een beetje zenuwachtig stap ik in de auto naar Apeldoorn voor dag 1.

Hoe zou Eliene in het echt zijn? Hoeveel mede cursisten heb ik, en wat voor soort mensen zijn dat? Wat zullen we gaan doen, en zal het toch echt wel wat voor mij zijn? Zijn mijn foto’s wel goed genoeg? En ik kan zo nog wel even doorgaan..
Maar al heel snel was me duidelijke dat Eliene net zo leuk in “het echt” is als over de webcam. Ik 5 medecursisten heb die stuk voor stuk super toffe meiden zijn. En we echt heel veel gaan leren in de aankomende maanden.

In de eerste 8 lessen hebben we onder andere onderstaande onderwerpen behandeld:

  • Wat willen we precies in de fotografie, en hoe kunnen we dit gaan bereiken. Door opdrachten te maken en doelen te stellen gingen we allemaal al met grote sprongen vooruit!
  • Het vinden van je eigen stijl en waarom je doet wat je doet was ook een heel interessant stuk. Waar ik, nu het programma klaar, is zeker ook nog verder op door wil gaan.
  • Marketing en branding kwam ook uitgebreid aan bod, wat natuurlijk erg belangrijk is om jezelf zichtbaar te maken in de maatschappij en bij de juiste mensen.
  • Misschien niet het leukste, maar zeker aan te raden om goed onder de knie te hebben is de boekhouding, ook dat is dus uitvoerig besproken met heel handige weetjes speciaal voor fotografen.
  • We hebben het over bloggen en vloggen gehad. Het bloggen ligt me wel, vind het heel leuk om mensen mee te nemen in mijn avonturen, dus dat probeer ik ook zeker regelmatig te doen. Vloggen vind ik nog wat spannender maar wie weet wat daar nog uit gaat komen 😉
  • Ook hebben we het over verschillende manieren van fotografie gehad en verschillende settings mogen fotograferen. Dat was voor mij ook echt een Eye Opener want zo kwam ik erachter dat bijvoorbeeld loveshoots heel erg leuk zijn om te doen!
  • We hebben ook een aantal keer op elkaar geoefend, wat op het begin best wennen is om aan de andere kant van de camera te staan. Maar ook dat went, en met zulke top fotografen krijg je ook nog eens super gave foto’s van jezelf!
  • Een aantal gastsprekers/docenten zijn ook nog langs gekomen, die ook weer stuk voor stuk zeer interessante lezingen en workshops hebben gegeven.

Al met al, heel erg veel geleerd in de eerste 8 lessen die deels theoretisch en deels in de praktijk plaats vonden.

De tijd vloog echt voorbij en afgelopen maandag en dinsdag hebben we het PORTFOLIO BOOTCAMP gehad. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ja veel fotograferen maar wat, en hoe, en waar?

Nou Eliene heeft zichzelf overtroffen hoor! Wat een fantastische afsluiter was dit!

Bij het aan komen rijden zag ik al supergave tenten staan wat bleek dat ons basis camp zou zijn. Heel gezellig met allemaal vuurkorven, schapenvachten en genoeg te eten en drinken.
Ze heeft ons behoorlijk laten werken, maar dat was niet erg want daardoor hadden we het geen van allen koud. (nou ja, de modellen hadden het soms wel zwaar).

We hebben o.a. een huwelijk voorbij zien komen, verliefde stellen, een stoere landrover, en wat ik echt heel erg leuk vond dat er ook nog een hond geregeld was.
Het was echt een enorm avontuur wat ik zeker niet had willen missen!
Jullie zouden mijn gezicht moeten zien nu ik dit typ, één grote glimlach!

Ik kan nu met grote sprongen vooruit, voel me zelfverzekerder, weet wat ik wil en ook wat ik niet wil, wat ook heel belangrijk is om het vooral leuk voor jezelf te houden.

Waar ik mij nu vooral op wil gaan richten zijn de loveshoots en natuurlijke portretten. En natuurlijk ga ik verder met mijn grote passie en waar dit hele avontuur mee begonnen is, hondenfotografie.

Heb jij vragen over een bepaald soort shoot of wat alle mogelijkheden zijn? Stuur me dan een berichtje!

De bootcamp is mede mogelijk gemaakt door:
Organisatie: Eliene (Sunfield Academy)
Locatie: Campsolutions
Catering: Natuurlijk Eigenwijs
Styling: Zij ontwerpt
Styling: Beau Events
Styling: Lief vir jou
Haar en Make-up: Fernanda Kipp
Haar en Make-up: Pelgrim Hairstyling
Bloemen: De eeuwige lente
Trouwjurk: Bruidsboetiek de blauwe hoeve
Cakes: Floak
En de modellen:
Babs, Ilse de Zwart/Jos en Mariët,(bruidspaar)/Charlotte (getting ready bruidsmodel)/
Jill en Nicky/Lillian en Michael/Marloes en Niels (bruidspaar)/Joyce, Ben en Saartje.
En natuurlijk Remie Verwaijen (eigenaar Land Rover/allrounder)


03-01-2019

2 verliefde mensen,
een mooi natuurgebied,
veel gezelligheid.

Dé ingrediënten voor een geslaagde Love Shoot.

Om 10 uur haal ik Rob en Shanna thuis op. Omdat ze bij mij in de buurt wonen hebben ze de luxe dat ze met me mee kunnen rijden naar de shoot locatie.
Zanderij Maarn en het bos eromheen had ik deze keer uitgekozen als locatie, maar heb je zelf voorkeur voor een locatie kan dat natuurlijk ook.

Daar aangekomen hadden we helaas niet het zonnetje en de mist wat ze hadden opgegeven, maar dat mocht de pret niet drukken!
We zijn begonnen met een ronde rondom de Zanderij. Die locatie was voor mij ook nieuw, dus altijd even spannend wat je aantreft. Maar we hebben er op heel wat verschillende plekken foto’s kunnen maken.

Daarna zijn we nog even naar het bos wat grenst aan de Zanderij gegaan. Dat stuk bos ken ik wel en daar had ik ook nog een mooie locatie in gedachten, wat gelukkig ook goed uitpakte!

Hoe pak ik een Love Shoot aan?

We maken een wandeling door een willekeurig natuurgebied of een stad naar keuze en op mooie locaties gaan we foto’s maken.
Ik zal aangeven waar jullie het beste kunnen gaan staan, of zal jullie een bepaalde richting op laten lopen, maar voor de rest wordt het zeker geen geposeerde fotoshoot.
Door middel van het stellen van vragen of het geven van opdrachten zullen jullie vooral met elkaar bezig zijn en vergeten dat ik er ook nog ben.

Op de terugweg naar huis vroeg ik hoe Rob en Shanna het op deze manier ervaren hadden.

“ Het is een stuk relaxter en niet zo awkward” was de reactie.

En dat is precies de bedoeling, dat je je niet opgelaten voelt, en gewoon van elkaar kan genieten tijdens de fotoshoot.

Hebben jullie ook zin gekregen in een een Love Shoot?
Of andere vragen?
Neem dan contact met me op!


02-12-2018

Hoe werkt dat nou?

Zo’n fotoshoot met de hond?

Regelmatig krijg ik de vraag, moet mijn hond goed luisteren om voor hem een fotoshoot te boeken?
Dan zeg ik altijd: Het is fijn als hij een paar commando’s kent, maar het is zeker geen noodzaak!

Voor de fotoshoot hebben we al contact via mail of telefoon en dan bespreken we de wensen, de locatie en of er eventueel dingen zijn waar we rekening mee moeten houden.
Kan de hond om bijvoorbeeld medische redenen niet zo ver lopen of omdat het nog een jonge hond is, dan zijn er genoeg plekken waar we niet zo veel hoeveel te lopen en toch veel verschillende soorten foto’s kunnen maken.

Dan is het tijd voor de shoot!
Dit wordt weer een mooi avontuur voor hond en baas (en fotograaf ;-)).

We ontmoeten elkaar op de gezamenlijk afgesproken locatie.
Daar gaan we een wandeling maken, en op mooie locaties gaan we foto’s maken.
We nemen hiervoor alle tijd want het moet voor iedereen leuk blijven!

Als de hond commando’s kent kunnen we dat gebruiken en zullen we waarschijnlijk wat eerder klaar zijn met de shoot. Maar kent de hond geen commando’s, geen probleem! We laten de hond lekker lopen, ik houd de hond in de gaten en zodra hij op een mooie plek staat, zit of ligt, pak ik mijn kans.
Ook kan het zijn dat de hond niet los kan lopen omdat hij bijvoorbeeld jaagt.
Dan doen we de hond een halsband om en kan hij gewoon aangelijnd blijven. De lijn en eventueel halsband werk ik dan weg in de nabewerking.

Ik probeer altijd portret en actiefoto’s te maken, zodat er genoeg verschillende foto’s zijn om uit te kiezen. En als er speciale wensen zijn, gaan we die natuurlijk proberen uit te voeren!

Wat neem je mee voor de hond?
Snoepjes zodat je hem kan belonen voor goed gedrag.
Een bal of ander speeltje, deze gebruiken we bij het maken van actiefoto’s, en kan ook tussendoor als speelmoment worden gebruikt.
Voldoende water. (Ook voor jezelf)

Heb jij nu ook zin gekregen in een fotoshoot met je hond?

Stuur dan snel een berichtje om een afspraak te maken!