Met je huisdier op de foto

En opeens is de tijd daar…

Veel eerder dan verwacht heb ik afscheid moeten nemen van mijn eerste eigen hond Rakker. 

Op zondag nog gewoon lekker met het spul naar het bos geweest, en wat later in de avond ineens heel erg ziek. Hij had zo’n 3 jaar terug ook al eens een longontsteking gehad, en hij had nu precies dezelfde symptomen, dus voor mij was het meteen duidelijk dat ik niet kon wachten tot maandag om naar de dierenarts te gaan. Dus meteen de dierenarts gebeld en ik kon ook meteen komen.

Ook de dierenarts vermoedde dat het longontsteking was maar het was nog te vroeg om foto’s te maken (een longontsteking is niet direct zichtbaar op foto’s), dus wel vast de behandeling voor longontsteking opgestart.

Maandag leek het iets beter te gaan met extra pijnstillers, maar in de avond weer slechter. Weer naar dierenarts en foto’s gemaakt, en inderdaad, het was weer een longontsteking.
Een extra prik zou hem moeten helpen, maar de nacht was een drama. Dinsdag meteen weer terug en hem in een zuurstoftent gezet. Helaas werd hij alleen maar slechter dus heb ik moeten beslissen hem te laten gaan.

Dat was echt een heel moeilijke keuze, maar voor Rakker het beste wat ik op dat moment nog voor hem kon doen.

Wat heeft dit nu met fotografie te maken zou je denken…

Ik heb zelf heel veel foto’s gemaakt van honden, in mijn begin jaren was Rakker altijd de klos als model. Maar die was het zat en vond het echt niet leuk meer om te poseren, dus die heb ik de laatste jaren wat meer met rust gelaten. 

Daarom heb ik nu natuurlijk wel veel minder recente foto’s van hem. Maar het ergste vind ik nog dat ik bijna geen foto’s van ons samen heb.

Toen hij zo ziek werd heb ik meteen een andere fotograaf benaderd met de vraag of die foto’s van ons samen kon maken als hij weer beter was. Want daar ging ik eigenlijk gewoon vanuit, dat hij weer zou moeten revalideren en daarna nog lekker een paar jaar mee op stap kon.

Helaas liep het anders, en dus bij deze de “oproep” aan iedereen die een dierbaar dier of dieren heeft. Laat ook foto’s maken van jullie samen! 

Ik zou dat heel graag voor je willen doen, maar er zijn natuurlijk ook tal andere goede fotografen die dat ook kunnen. 

Waarom ik ook andere fotografen benoem in deze blog is omdat ik dit niet als een reclame blog voor mezelf zie, maar jullie er echt op wil wijzen dat het heel belangrijk is om ook foto’s van jezelf met je dieren te laten maken tijdens de shoot, en niet alleen van de dieren.

Zelf heb ik dat te weinig gedaan en daar nu wel spijt van, en ik hoop dat ik zo anderen dat kan helpen voorkomen!

De foto’s hieronder zijn gemaakt door:
Mijn Stijl Fotografie
Mikka Fotografie
Eyz for Photography
Peaks and Pines Photography

2 reacties op “Met je huisdier op de foto&rdquo

  1. Wat een mooi stukje en zo jammer dat het niet gelukt is voor Rakker, maar houden van is ook loslaten ook al is dat nog zo moeilijk.
    Je hebt wel gelijk wat betreft het maken van foto’s samen met je huisdier, zou ik ook wat vaker moeten doen. Ga er is over nadenken.

  2. Ja moet je zeker doen hoor! Voor nu is het niet zo boeiend, maar als ze er dadelijk niet meer is, is het echt heel fijn om wel foto’s te hebben van jullie samen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.