Fotolocaties testen

Marleen Verheul Fotografie-hondenfotografie

Soms heb ik een fotolocatie in mijn hoofd waarvan ik denk dat het mooi is om daar foto’s te gaan maken. Hoe ik dan te werk ga, is in deze blog lezen.

Laatst had ik in Woerden bijvoorbeeld een idee, ik was er in de buurt dus ik dacht, meteen even de locatie checken. Bleek het toch heel anders te zijn dan ik in mijn hoofd had, en het eigenlijk tegen te vallen.
Kan gebeuren, niets aan de hand, gewoon verder kijken naar nieuwe locaties 😉

Maar soms pakt het heel leuk uit!

Al een aantal keer was ik onder een voetgangersbrug doorgereden waarvan ik dacht, volgens mij is het echt heel gaaf om daarin foto’s te maken.

Omdat het niet altijd handig is om het met je eigen honden te testen heb ik een Facebookpagina aangemaakt, genaamd: Hondenmodellen Marleen Verheul Fotografie
Daar hebben meerdere hondeneigenaren hun honden in voorgesteld, en als ik een idee uit wil werken benader ik mensen of plaats ik een oproepje.

Dit keer heb ik Jennifer benaderd. Ik wist dat haar honden stabiel waren en niet snel onder de indruk, en dat wilde ik graag hebben voor deze locatie.

Toen ik de afspraak maakte had ik de locatie nog niet van dichtbij gezien, maar een paar dagen voor de afspraak reed ik er weer langs en ben ik even gestopt om te kijken hoe de voetgangerstunnel eruitzag. 

Toen werd ik nog enthousiaster!
Ik zag het plaatje helemaal voor me!

En daar was de avond van fotograferen. Zelf was ik een half uurtje eerder gegaan zodat ik op mijn rugzak vast wat kon testen. 
Jennifer had alle 4 haar honden mee, dus dat was een heel gezellige boel! En het was voor mij ook erg leuk dat er zowel grote als kleine honden waren om te testen.

Ik had 3 lenzen bij me, eerst met een groothoek geprobeerd maar die foto’s vond ik minder geslaagd. Daarna met een lens met wat meer zoom (wel een vast brandpunt, wat inhoudt dat ik niet kan zoomen dus zelf moet verplaatsen als ik denk dat ik dichterbij of verderaf van de hond moet gaan liggen. (Ja liggen want de meeste foto’s maak ik vanaf de grond ;-)) 
Deze foto’s vond ik erg leuk geworden! 
Als laatste nog wat actiefoto’s en daarvoor had ik weer een andere lens bij me die wel kan zoomen. 

We liepen gezamenlijk naar de auto, ik deelde voor de modellen nog een goodiebag uit, en we namen afscheid.

Toen ik thuiskwam kon ik het niet laten om meteen even te kijken hoe de foto’s geworden waren. En meteen even een foto waar ze met z’n 4en opstonden bewerkt en verstuurd. Wel zo leuk natuurlijk om meteen een resultaat te kunnen delen J.

Er zijn hier en daar nog wat verbeterpunten die je dan thuis weer ziet. (Daarom test ik ook eerst een locatie, anders dan een bos, voordat ik er echt shoots ga doen). Maar al met al vond ik dit een erg leuke locatie om foto’s te maken.

Wat wel een punt is om rekening mee te houden op deze locatie, is dat we boven de snelweg werken. De tunnel is zo goed als dicht (een kleine open rand van ongeveer 10 cm aan de onderkant). Dus de honden kunnen er niet vanaf, anders dan de trappen. Maar je hoort de snelweg wel heel erg, en als er een vrachtwagen onderdoor rijdt kan het wat bewegen.
Het is dus geen locatie om te fotograferen met honden die snel ergens van onder de indruk zijn. Dat is ook wel heel handig om te weten natuurlijk!

Wil jij op deze locatie een fotoshoot boeken?
Dit kan voor een all-in prijs van € 85,00.
In deze prijs zit de shoot, mijn reiskosten, en 2 foto’s digitaal.
Deze foto’s mag je zelf uitkiezen vanaf een keuzeformulier.
Meerdere foto’s zijn uiteraard bij te bestellen.

Heb jij vragen of wil je een fotoshoot boeken?

Stuur me een mail naar info@marleenverheulfotografie.nl, bel me of stuur een app naar 06-12513188, of benader me via Facebook of Instagram.

2 reacties op “Fotolocaties testen&rdquo

  1. Wat een leuke locatie en mooie foto’s, hele andere foto’s als in het bos. Knappe modellen hoor.
    Wat ik goed aan jou vindt is dat je er ook gelijk bij stil staat dat dit niet voor iedere hond geschikt is, knap hoor ! Hou dat vast.

    1. Dank je wel Jolanda! Ik probeer idd wel ten alle tijden rekening te houden met hoe de honden het vinden.
      Als de hond iets eng vind kan het een gevaarlijke situatie worden, en je krijgt dan ook geen leuke foto’s van hoe je hond echt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.